tillbaka                                                             Information

 

 
                                                                              
                                     
   
 

På denna sida kommer det att finnas en del blandade smycken i olika teknik.

Smycken gjorda av läder, glaspärlor och halvädelstenar. Infattningar av koppar och silvertråd.

En del smycken är gjorda av polymerlera.

Till dessa använder jag lite olika leror men det gemensamma för alla är att de härdas i ugn och blir hårda.

Resin är ett slags lack som man fyller i en smyckesform och härdar med UV-lampa för att bli hård.

Den blir då tålig och gulnar ej. Till dessa smycken kan man använda en mängd

material tex. papper, tyg, pärlor, metaller mm. Endast fantasin sätter gränser.

Satin och nylonband använder jag till kumihimolänkar och makrame.’

Till de flesta smycken använder jag silverpläterade metalldelar av hög kvalitet.

Tierra Cast har mycket välgjorda och vackra smyckedelar. De är gjorda på tennbas, har hög kvalitet och är nickelsäkra och blyfria. Tillverkade i USA. Pläterade med guld, silver, koppar eller mässing. Har jag använt något av dessa alternativ så finns det med på beskrivningen av smycket.

 

 

 

 

 

Information om pärlade smycken.

Till de flesta av mina pärlade smycken använder jag material från Swarovski. Dessa pärlor och kristaller anses vara världens finaste. En pärla från Swarovski tillverkas med en kärna av  kristall som täcks av lager med pärlessens vilket ger den en mycket vacker lyster. Det finns många olika utförande av Swarovskis glaskristaller och alla är de lika vackra.. De kan tex.vara helt enfärgade men den fina slipningen gör att de gnistrar och glänser i ljuset. Tillverkningen görs i Österrike.

South Sea Shell pärlan använder jag också ofta, gärna i kombination med Swarovskis kristaller. Denna pärla tillverkas av ett ämne som doppas i en lösning av krossad pärlemor av snäckor från sydkinesiska havet och ett bindmedel. Detta upprepas tills man uppnått den storlek man vill ha. Även denna pärla har en underbar lyster och fin kvalitet.

Till de allra flesta av smyckena använder jag metall i sterling silver.

 

Kontakta alltid mig vid beställning av pärlsmycke, bland annat måste jag veta den exakta längden. Bilderna är bara vägledande på vad man kan göra och det finns andra kombinationer. Man kan välja färgade småpärlor till en neutral pärla.Vristlänken kan bli lika fin med svarta småpärlor mellan de helsvarta biconerna och helt klara kristallfjärilar. En liten hjärtberlock i silver vid låset som det där lilla extra och man har en helt annan variant av länk. OBS priset kan bli lite högre om berlock önskas.

Jag använder alltid 49 trådars Soft Flex vajer till vristlänkarna. Den är av högsta kvalitet, stark, mjuk och följsam tack vare de många trådarna som den består av.

Har du frågor angående materialet, vänligen kontakta mig. Se kontaktsidan.

Givetvis gör jag även pärlade halsband. Kontakta mig för förslag och prisuppgift.

 

Metaller

Till en del smycken har jag gjort infattningar i koppar och även några hängen med pärlor.

Framöver kommer det också att dyka upp smycken i silver, mässing och aluminium ( som hårdhamrats för att få mer stadga ) i kombination med pärlor. Handgjorda  hängen till det fusade glaset och egenhändigt gjorda lås och smyckedelar till armband och halsband ger ett unikt smycke som ingen annan har. Jag patinerar även metallen för att få fram en vacker ton

om det önskas.